• KUN 1-3 DAGERS LEVERING

Tips og triks

Ofte stilte spørsmål og svar

Dette er et av de vanligste spørsmålene vi får, og dessverre finnes det like mange svar som det finnes hagemøbler. 

I Nordic Bags-sortimentet kan du velge mellom fire størrelser: Small, Medium, Large og Extra Large. Vi anbefaler deg å ta utgangspunkt i det lengste møbelet du har – for eksempel utebordet eller utesofaen – og velge størrelse basert på lengden. Skal flere møbler stables i lengden, må du opp i størrelse. 


Puter bør ikke lagres i bagen om vinteren dersom de ikke tåler kondens og fuktighet. Når Bag’in lagres utendørs vil det være samme klima og luftfuktighet inne i bagen som utenfor. Derfor bør puter og andre produkter som ikke tåler vær og vind oppbevares innendørs om vinteren. 

Husk at toppduken fra Bag’in også kan brukes som overtrekk om sommeren, og i så fall kan du fint oppbevare puter og tepper i den over natten eller i en kortere periode.


De fleste blir overrasket over hvor mye som får plass i en Bag’in. Så lenge du stabler riktig, får du fint plass til både utebord og -stoler, loungesettet, solsenger og andre hagemøbler. Og hvorfor stoppe der? Fyll tomrommene med delene fra trampolinen, trill inn syklene, gjør plass til grillen, rull inn gressklipperen og topp det hele med en trillebår. 


Vi har klokketro på løsningen, og tilbyr derfor 5 års garanti på produktene våre. Husk at du må rengjøre Bag’in etter bruk for at garantien skal være gyldig.

Garantien gjelder for søm, glidelås, håndtak, luftekanaler og materialet som Bag’in er laget av. Merk at garantien ikke dekker det som oppbevares inne i bagen. 


Dette er ikke et krav, men for å redusere mengden fukt inne i bagen anbefaler vi at du tørker utemøblene først. Bag’in er designet med en ventilert bunn som fører vannansamlinger vekk, samt luftekanaler i hvert hjørne som sørger for god luftstrømning. Med temperatursvingningene i det norske klimaet vil det likevel forekomme noe kondens.


Med riktig vedlikehold kan du forsterke materialets egenskaper og forlenge levetiden, og vi har utviklet REFRESH rengjøringskit som både renser og impregnerer bagen.

REFRESH spray rens er et rengjøringsmiddel som effektivt fjerner jordslag, grønske, pollen, fuglebæsj og annen forurensning. 

REFRESH impregnering gir trekket ekstra beskyttelse mot vanninntrenging. Middelet motvirker også jordslag og forurensning av trekket. 

Midlene er produsert i samarbeid med Nye Skiens Såpefabrikk AS. Det følger med én klut i pakken.


Nordic Bags bør ikke brukes i sydlige strøk, ettersom materialet har lavere UV-beskyttelse og ikke er laget for å tåle ekstrem sol. 

Du kan bruke Mediterranean Bags i Norden, men merk at bagen har en vannsøyle på 10 000 mm, mot Nordic Bags som har 20 000 mm. Nordic Bags er dessuten designet for at regn og snø lettere skal renne av. Ønsker du likevel å bruke Mediterranean Bags i Norden, anbefaler vi at du plasserer Bag’in under tak om vinteren.


Ja, Bag’in er utviklet nettopp for å brukes om vinteren til oppbevaring av utemøbler. Det er et enklere og bedre alternativ til presenning og tau, som kan forlenge levetiden på utemøblene dine.


Bag’in er laget i vanntette materialer. Nordic Bags har en vannsøyle på hele 20 000 mm, mens Mediterranean Bags har en vannsøyle på 10 000 mm. 

Dersom vann blir liggende i dammer på trekket over lang tid, kan det til slutt trenge gjennom materialet. Det er derfor lurt å lage en “topp” på bagen slik at vann og snø naturlig renner av uten å legge seg i groper.


Litt kondens i bagen er helt normalt. Når Bag’in lagres utendørs vil det være samme klima og luftfuktighet inne i bagen som utenfor. Med de temperatursvingningene vi har i Norge, vil det alltid danne seg noe fukt i løsningen.

Derfor har vi laget en ventilert bunn og luftekanaler i hvert hjørne, som sørger for god luftstrømning. Det er viktig at luftekanalene får stå fritt slik at de kan gjøre jobben sin, og motvirke fuktighet og jordslag.


meld deg på

vårt nyhetsbrev

smart og enkel

oppbevaring

Bag’in har et utrolig smart design som gjør det enkelt og raskt å pakke inn utemøblene når sommersesongen er over. Legg underdelen på et passende underlag, og stable utemøbler og andre uteting pent på toppen. Det er viktig at Bag’in plasseres et sted hvor vann kan renne vekk, aller helst på terrassen.

Når du er ferdig med å stable møbler og gjenstander, plasserer du overdelen på toppen og fester de to delene sammen med den solide glidelåsen. Dermed er utemøblene dine beskyttet både nedenfra og ovenfra.

we've got you covered