Brukerveiledning for Bag’in

Under finner du våre beste tips og triks for optimal plassering av Bag’in, riktig stabling av utemøblene, samt råd om hvordan du holder den i god stand og pakker den sammen til våren.

Svært enkel å bruke

Kanskje det aller beste med Bag’in er hvor raskt og enkelt det er å pakke inn utemøblene, helt uten behov for assistanse.

Steg 1 – Utpakking

I Bag’in-esken finner du to produkter: en underdel og en overdel.

Det aller første du må gjøre er å velge et egnet uteområde. Terrassegulv i tre er det optimale underlaget. Hvis du har en platting i stein, sørg for at det er en helning i terrenget slik at vann kan renne bort. Unngå å plassere Bag’in på gress eller jord, og unngå også å plassere den under skråtak hvor snø kan falle ned.

Sjekk at underlaget er jevnt og uten skader, som ødelagte terrassebord, skruer eller spikere som kan skade underdelen.

Når underlaget er klargjort, kan du plassere underdelen og begynne å stable møblene. Den røde pilen på underdelen markerer hvor de to delene kobles sammen, så det kan være lurt å plassere denne i et område som er lett tilgjengelig.

Steg 2 – Plassering av møbler

For å få en rask oversikt over hvor mye du får plass til i din valgte Bag’in, anbefaler vi å starte med de største møblene. Sørg for at møblene er tørre før du pakker dem inn. For å utnytte plassen optimalt, bør du stable møblene smart og sørge for at de står stødig.

Et annet nyttig triks er å stable møblene på en måte som gjør at vann og snø renner av naturlig. Alle våre Nordic Bags har en vannsøyle på 20 000 millimeter og tåler en kraftig regnskur, men dersom vann blir liggende i dammer på trekket, vil det til slutt trekke gjennom. Vi anbefaler derfor å bygge en topp på Bag’in slik at vann og snø kan renne av naturlig.

Tips:

Unngå oppbevaring av puter og andre gjenstander som ikke tåler vinterkulden.

Sett aldri bordplater direkte ned mot underdelen, og sørg for at minst mulig av store flater ligger ned mot underdelen. Dette kan hindre Bag’in fra å ventilere ordentlig.

Steg 3 – Legg overdelen på

Trekk overdelen forsiktig over utemøblene og sørg for at den røde trekanten på overdelen matcher den røde trekanten på underdelen. Vær oppmerksom på at overdelen ikke setter seg fast underveis. Hvis det blir for stramt, kan det bety at du har forsøkt å pakke inn for mange møbler. I så fall, fjern noen møbler for å sikre en god passform og unngå skade på Bag’in.

Steg 4 – Overdel og underdel kobles sammen

Overdelen og underdelen kobles sammen med en glidelås. For å unngå at glidelåsen kiler seg fast, løft opp beskyttelseskanten når du fester glidelåsen. Det er ikke nødvendig å bruke kraft – glidelåsen er av høy kvalitet og skal gli enkelt.

Sørg for at luftekanalene ikke er tildekket og at de henger nedover, slik at vann ikke kan trenge inn i åpningene. Du kan stramme bagens nedre del og midtparti for å komprimere løsningen og sikre at alt sitter godt på plass. Festestroppene i hjørnene kan festes til våre stormankere, noe som er spesielt nyttig hvis uteplassen din er utsatt for kraftig vind, eller hvis utemøblene er lette.

Dette bør du IKKE lagre i Bag’in over vinteren

Selve bagen er konstruert for å tåle alle værforhold, men det samme gjelder ikke nødvendigvis for møbler og interiør som du ønsker å oppbevare i løsningen. Inne i bagen vil det være svingninger i både temperatur og luftfuktighet, som kan påvirke visse produkter negativt. Disse produktene egner seg ikke for lagring i Bag’in:

  • Tremøbler: Treverk kan bli påvirket av fuktighet og temperatursvingninger, noe som kan føre til sprekker eller deformering.
  • Puter som ikke tåler fukt og kulde: Noen puter er ikke laget for å tåle vinterforhold, og kan bli ødelagt av fukt eller kulde.
  • Tepper: Tepper kan absorbere fuktighet og bli skadet over tid.
  • Glassplater: Glass kan bli utsatt for spenninger på grunn av temperaturendringer, noe som kan føre til sprekker.
  • Krukker som ikke tåler kulde: Visse typer keramikk eller andre materialer kan sprekke i frost.
  • Planter: Levende planter vil ikke overleve vinteren inne i Bag’in.

Nå er du og utemøblene dine klare for høst og vinter, men det er fortsatt noen ting å tenke på underveis og før utemøblene skal pakkes ut til våren.

1. Fjern vanndammer regelmessig fra Bag’in for å forhindre at vannet trekker gjennom materialet over tid.

Ved å riste av vanndammene etter kraftige regnskyll, bidrar du til at din Bag’in holder lenger. Dette hjelper også bagen med å tørke vesentlig raskere, noe som beskytter både bagen og innholdet mot unødvendig slitasje og fuktighet.

2. Rengjøring før du pakker den sammen

Rengjøring Før Du Pakker Den Sammen

Før du pakker sammen din Bag’in for sesongen, er det viktig å rengjøre den grundig. Fjern alt støv, smuss og eventuelle flekker med en mild såpeblanding og en myk børste eller klut. Skyll deretter bagen godt med rent vann, og sørg for at den er helt tørr før du pakker den sammen. Dette vil forhindre mugg og lukt, og forlenge levetiden til din Bag’in. Når den er tørr og ren, kan du pakke den sammen og oppbevare den på et tørt sted til neste sesong.

Når vårsolen endelig begynner å varme etter en lang høst og vinter, er det tid for å gjøre uteplassen klar igjen. Det er sannsynlig at Bag’in har samlet smuss og skitt i løpet av vinteren. For å rengjøre den effektivt, anbefaler vi å bruke Bag’in sitt eget rengjøringssett, som er spesiallaget for Bag’in-materialet. Dette settet fungerer også utmerket på markiser, parasoller og utemøbler.

Rengjøringssettet inkluderer også en impregnering som forhindrer dannelsen av jordslag og samtidig forsterker og bevarer materialets egenskaper, slik at Bag’in holder seg i topp stand gjennom sesongene.

Det følger også med impregnering som forhindrer dannelsen av jordslag, og forsterker og bevarer materialets egenskaper.

3. Innpakking

1. Legg overdelen flatt ut på terrassen, slik at du har god plass til å arbeide.

2. Brett inn sidene på overdelen for å forme den til en kvadratisk form.

3. Bruk oppbevaringsposen som mål for å se hvor bredt du skal rulle overdelen sammen.

4. Brett og rull overdelen så stramt som mulig for å sikre at den passer i oppbevaringsposen.

5. Gjenta prosessen med underdelen.