OVER 44´000 SOLGTE – LAGRINGSMAGI HJEMME OG PÅ HYTTA

Slik pakker du inn utemøblene dine i Bag’in

Vi anbefaler terrassegulv, da det gir god lufting under bagen gjennom en ventilert bunn. En utfordring med heller og stein er at de ikke alltid er perfekt nivellert, og dette kan føre til at vann samler seg under bagen, spesielt på laveste punkt. Hvis du velger å plassere bagen på heller eller stein, er det viktig å sørge for tilstrekkelig helning, og det kan være lurt å legge impregnerte bord under bagen for å sikre tilstrekkelig lufting.

1. Velg et egnet område ute

Velg en dag det er sol og tørt, slik at utemøblene er tørre når de settes inn. Velg et egnet område ute der det er terrassegulv i tre eller stein/heller. Ikke sett løsningen på gress eller jord, og ikke sett løsningen direkte under tak som er utsatt for snøras om vinteren.

2. Legg ut underdelen først

Legg ut underdelen og start med de største møblene først. Hvis du har bordplate, ikke la den ligge ned mot bakken. La møblene som plasseres direkte på underdelen stå på bena.

3. Stable utemøblene smart og stødig

For å få plass til mest mulig gjelder det å stable utemøblene smart. Prøv forskjellige kombinasjoner. Sørg samtidig for at utemøblene står stødig. Eventuelle glassplater bør settes mellom utemøblene og gjerne pakkes inn i et teppe for ekstra skadebeskyttelse.

4. Bygg en topp for å hindre vannansamling

Bruk gjerne en krukke, blomsterkurv eller en krakk for å bygge opp en topp, slik at regnvann naturlig renner av løsningen. Vi anbefaler å fjerne snø hvis det samler seg mye på toppen av løsningen om vinteren, slik at tyngden ikke ødelegger utemøblene på innsiden.

5. Pass på skarpe kanter

Det kan være lurt å være to når overdelen legges på. Vær også nøye med skarpe kanter, slik at det ikke ødelegger stoffet. Et tips er for eksempel å tre en sokk over skarpe bordben.

6. Kobles sammen med solid glidelås

Pass på at rød pil på overdelen treffer rød pil på underdelen før den kobles sammen ved hjelp av glidelåsen. Løft gjerne opp beskyttelseskanten for lettere å få igjen glidelåsen.

7. Pass på at luftelukene får luft

Sørg for at luftelukene i hvert hjørne får henge fritt og at det kommer nok luft inn. Det er viktig for at luftgjennomstrømningen skal fungere optimalt. Pass også på at de ikke henger for mye ned mot bakken, men at du fyller nok utemøbler i bagen slik at de naturlig slipper inn nok luft.

8. Trygg lagring over høsten og vinteren

Da står løsningen klar, og utemøblene står trygt lagret og løsningen er satt opp på bare noen få minutter. Luftekanalene vil sørge for god luftgjennomstrømning, og festestroppene kan brukes til å feste vårt patenterte sikringsanker STORM ANCHOR som hindrer Bag’in i å blåse vekk i veldig sterk vind eller storm. Spesielt hvis du har lette utemøbler.

9. Lagring av uteputer

Sjekk alltid med din leverandør om dine uteputer kan lagres i utetemperatur og at de tåler overvintring ute. Du kan lagre uteputene dine i Bag’in, men vi anbefaler alltid at du sjekker om putene dine tåler temperatursvingninger, kulde og eventuell kondens.