Slik kobler du glidelåsen

Det geniale med Bag’ins løsning er at overdelen og underdelen festes sammen med en solid glidelås. Dermed er utemøblene dine beskyttet både nedenfra og ovenfra. 

Vi har lagt merke til at noen kunder kan oppleve utfordringer med å koble glidelåsen sammen, derfor har vi laget denne veiledningen i tillegg til vår instruksjonsfilm.

Om høsten

Legg underdelen (den svarte delen) ned på underlaget der du skal sette opp bagen. Pass på at begge glidestykkene er på høyre side av det røde merket som finnes både på underdelen og overdelen. Hvis ett eller begge glidestykkene er på venstre side, må du dra dem begge rundt bagen til de er på høyre side.

Når begge glidestykkene er på riktig plass, kan du koble over- og underdelen sammen. Deretter drar du det ene glidestykket helt til høyre og rundt hele bagen, mens det andre glidestykket står igjen. Dette gir deg ett glidestykke på høyre side og ett på venstre side av det røde merket.

For å sikre bagen, kobler du karabinkroken til begge glidestykkene, slik at vinden ikke kan åpne bagen.

Om våren

Etter at bagen har stått koblet sammen gjennom vinteren, vil du se at ett glidestykke er på venstre side av det røde merket og ett på høyre side. Start med å koble av karabinkroken som forbinder begge glidestykkene. Deretter tar du glidestykket på venstre side og drar det forsiktig rundt hele bagen, slik at begge glidestykkene ender opp på høyre side av det røde merket.

Vær forsiktig når du gjør dette for å unngå at glidestykket setter seg fast i bagen. Når begge glidestykkene er på høyre side, kan du riste lett i over- og underdelen, og de vil skilles fra hverandre. Deretter kan du fjerne overdelen. Heng den gjerne til tørk før du pakker den bort. Gjør det samme med underdelen når du har tatt ut utemøblene.

Mens du demonterer bagen, ta en rask sjekk for å se at alt er i god stand, og at det ikke har oppstått noen rifter eller hull gjennom vinteren. Hvis du oppdager en rift eller et hull, kan du finne vårt lappesett i nettbutikken, som gir en enkel løsning for reparasjon: Tear-Aid Lappesaker.