OVER 44´000 SOLGTE – LAGRINGSMAGI HJEMME OG PÅ HYTTA

Brukerveilending for Bag’in

Under finner du våre beste tips og triks til hvor Bag’in bør plasseres, hvordan utemøblene bør stables i tillegg til råd om hvordan du holder den fin og pakker den sammen til våren.

Svært enkel å bruke

Kanskje det aller beste med en Bag’in er at det tar kort tid å pakke inn, uten at du trenger assistanse.

Steg 1 – Utpakking

Bag’in kommer i to oppbevaringsposer. Den svarte posen inneholder underdelen, den hvite inneholder overdelen.

Det aller første du må gjøre er å velge et egnet uteområde. Terrassegulv i tre er optimalt. Har du en platting i stein er det viktig med en helning i terrenget, slik at vann kan renne vekk. Det er viktig at du ikke plasserer løsningen på gress eller jord, og heller ikke under skråtak det kan falle ned snø fra.

Pass også på at underlaget er jevnt, uten ødelagte terrassebord eller skruer og spikere som kan skade underdelen. 

Nå er det klart for å plassere underdelen og stable møblene. Den røde pilen på underdelen markerer der de to delene kobles sammen – det er lurt å plassere denne der det er enklest å komme til.

Steg 2 – Plassering av møbler

For å få en rask oversikt over hvor mye du får plass til i din valgte Bag’in anbefaler vi å starte med de største møblene. Sørg for at møblene er tørre når du pakker de inn. For å utnytte plassen på best mulig måte bør du stable smart og sørge for møblene står stødig.

Et annet nyttig triks er å stable møblene på en måte som gjør at vann og snø renner av naturlig. Alle våre Nordic Bags har en vannsøyle på 20 000 milimeter, og tåler en god skur, men dersom vann blir liggende i dammer på trekket vil det til slutt trekke gjennom. Vi anbefaler derfor å bygge en topp på Bag’in slik at vann og snø kan renne av naturlig.

Tips:

Sett aldri bordplater direkte ned mot underdelen, og sørg for at minst mulig av store flater ligger ned mot underdelen. Dette kan forhindre Bag’ins ventilerende egenskaper. Unngå oppbevaring av puter og andre gjenstander som ikke tåler vinterkulden.

Steg 3 – Legg overdelen på

Trekk overdelen over utemøblene og sørg for at rød trekant på overdelen treffer rød trekant på underdelen. Pass på at overdelen ikke setter seg fast. Dersom det blir for stramt har du forsøkt å pakke inn for mange møbler.

Steg 4 – Overdel og underdel kobles sammen

Overdelen og underdelen kobles sammen ved hjelp av en glidelås. Løfter du opp beskyttelseskanten når du fester glidelåsen, unngår du at den kiler seg fast. Det er ikke nødvendig å bruke kraft – glidelåsen er av god kvalitet og skal gli enkelt.

Pass på at luftekanalene ikke er tildekket og at de henger nedover, slik at det ikke kommer vann inn i åpningen. Nede og på midten av bagen kan du stramme slik at løsningen komprimeres. Festestroppene i hjørnene kan festes i våre stormankere, dersom uteplassen din er utsatt for kraftig vind, eller utemøblene er lette. 

Dette bør du IKKE lagre i Bag’in over vinteren

Selve bagen er konstruert for å kunne stå ute i alle forhold, men slik er det ikke nødvendigvis for møbler og interiør du ønsker å oppbevare inne i løsningen. Inne i bagen vil det være svingninger i både temperatur og luftfuktighet, som gjør at blant annet disse produktene ikke egner seg i Bag’in:

 • Tremøbler
 • Puter som ikke tåler fukt og kulde
 • Tepper
 • Glassplater
 • Krukker som ikke tåler kulde
 • Planter

Nå er du og utemøblene dine klare for høst og vinter, men det er fortsatt noen ting å tenke på underveis, og før utemøblene skal pakkes ut til våren:

1. Fjern vanndammer regelmessig

Ved å riste av vanndammene etter kraftige regnskyll sørger du for at din Bag’in holder lenger, i tillegg til at bagen tørker vesentlig raskere.

2. Rengjøring før du pakker den sammen

Når vårsolen endelig tar tak etter en lang høst og vinter er det på tide å gjøre klar uteplassen igjen. Det er sannsynlig at bagen har samlet smuss og skitt gjennom vinteren. Bag’in har sitt eget rengjøringssett som er spesiallaget for Bag’in-materialet, og fungerer samtidig utmerket på markiser, parasoller og utemøbler.

Det følger også med impregnering som forhindrer dannelsen av jordslag, og forsterker og bevarer materialets egenskaper.

3. Innpakking

 • Legg overdelen et sted på terrassen hvor du får strukket ut hele flatt.
 • Brett inn sidene slik at du får en kvadratisk form på overdelen.
 • Bruk oppbevaringsposen som mål slik at du ser hvor bredt du skal rulle den sammen.
 • Brett og rull overdelen så stramt som mulig slik at de får plass i oppbevaringsposen.
 • Gjenta med underdelen.